peugeot_3008_1605styp_215_jpg Gebruikt

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

PCA nieuws 24 11 2017 foto1 Deze Peugeot heeft de autowereld flink op z’n kop gezet. Niet alleen toen hij - meer dan een eeuw geleden - nieuw was, maar ook in de huidige tijd: er is nog nooit zó veel geld voor een Peugeot neergeteld als kortgeleden tijdens een veiling van Bonhams in Los Angeles. 

PCA nieuws 24 11 2017 foto2

Het gaat om een Peugeot L45 Grand Prix uit 1914, met chassisnummer 1. Zijn techniek brengt liefhebbers in extase. Hij heeft een viercilindermotor met een naar huidige normen gigantische inhoud van 4,5 liter. Inderdaad, elke afzonderlijke cilinder is meer dan een liter groot. Bij een nieuwe Peugeot 108 is zo’n zelfde liter is verdeeld over drie cilinders! Het enorme blok van de Peugeot L45 levert 112 pk bij slechts 2.800 toeren. De grote, zware motor draaide niet erg snel, maar wel heel krachtig. Grote stappen, snel thuis.

PCA nieuws 24 11 2017 foto3

Bijzondere motor
Wat de Peugeot L45 verder zo bijzonder maakt, is zijn motorconstructie. Eind jaren tachtig kwamen motoren met vier kleppen per cilinder in de mode. Tegenwoordig iets heel normaals, maar in 1914 had nog niemand hiervan gehoord. Bij Peugeot pasten ze het gewoon al toe op hun mooie blauwe racewagen. De kleppen werden zelfs bediend door twee bovenliggende nokkenassen, omdat de motor daarmee efficiënter kon draaien en dus meer vermogen kon leveren. Hoogstwaarschijnlijk was het voor het eerst dat er überhaupt zo’n constructie in een auto werd toegepast. Jazeker, de Franse autobouwers waren de meest innovatieve in die dagen. 

PCA nieuws 24 11 2017 foto4

Indy 500
De getoonde historische Peugeot is deze maand door Bonhams afgehamerd op ruim € 6,1 miljoen. Normaal gesproken geldt zo’n bedrag voor Ferrari’s en Bugatti’s. Het is een mooie indicatie van het belang van dit model, waarvan er zes zijn gebouwd en slechts twee nog bestaan. Eentje staat in een private collectie, dan andere is deze, die dus pas naar een nieuwe eigenaar is gegaan. Diegene heeft een auto gekocht met een klinkende historie. Alle vorige eigenaars zijn bekend en het is ook duidelijk welke races er in het verre verleden - tijdens de pioniersjaren van de autosport - mee zijn verreden. Dat was in het geval van deze Peugeot in de Verenigde Staten (in Europa woedde de Eerste Wereldoorlog), waar hij onder meer is ingezet voor de Indianapolis 500 van 1916 en 1919. Een winnaar was het niet, maar een belangrijke auto niettemin.

Actueel

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk


BenF MEDIA LOGO KLEIN

Sprundelseweg 35 B, 4715 RB, Rucphen
Tel: 0165-343740

info@autonouws.nl

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter   icon-facebook 

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt